Pokémon Szerepjáték
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

A Contestekről

Go down

A Contestekről Empty A Contestekről

Post by Jessie on Wed Dec 25, 2019 12:21 pm

A Contestekről Tumblr_pcfpyqUCh11v68t0mo4_500
Mégis mi az a Contest?

A Contest egy olyan rendezvény, amit a Pokémonok bemutatásának céljából rendeznek meg. Két körre van osztva az esemény, az első körben be kell mutatni pokémonod kiemelkedő tulajdonságát, a második körben pedig a harcok következnek. Végül a nyertes a dicsőséggel és egy szalaggal lesz gazdagabb.

Bemutató?


Igen. Négy zsűritag van - akiket később ebben a menüpontban még bemutatok - akik előtt egy performanszot kell csinálnod. Ez annyit jelent, hogy pokémonoddal egy színpadra álltok ( mindig más, hiszen különböző típusú versenyeket rendezünk ), és megpróbáltok olyan előadást mutatni a nézőknek és a négy zsűritagnak, ami kiemeli legelőnyösebb tulajdonságait pokémonodnak. Ez lehet ereje, szépsége, kecsessége, vitalitása, aranyossága, és számos más tulajdonsága. Ez rajtad áll. Gyakorlatban a Contest bemutató tér menüpontba írsz, körökre osztva bemutatódat. Olyasmi, mint a harcoknál. Leírod, hogy mit szeretnél a pokémonoddal csinálni, majd a műsorvezető ( általában egy szerkesztő ) leírja, hogy mi történt. 5 kör van, ezt maximálisan kihasználhatod, de akár két körben is lezavarhatod bemutatódat.
Contesteknél a Pokémonod pecsétes labdából is kijöhet, ami különböző effektusokat adhat zsebszörnyed előhívásának, valamint más eszközöket is használhatsz pokémonodon, és magadon is! Ezeket megtalálod az PokéMarketben!
Egy körben kettő mozdulatot használhatsz, hiszen több túlságosan is túlterhelné pokémonodat.

Játéktéri lebonyolítás még is hogyan zajlik?


- A bemutató kör
Maximum 5 részkörben (lehet természetesen kevesebb is) kell lenyűgöznöd a zsűri személyét egy általad és Pokémonnal közösen alkotott produkcióval, amelyben részt vehetnek annak mozdulatai, valamint egyéb tárgyak és akár Te is.
Csak is a fantázia szab határt észszerűségek között.
Azonban neked figyelned kell arra, hogy te csak felvezeted a darabod, mivel a műsorvezető fogja taglalni,  hogy az hogyan is sikerült.
A zsűri pedig a végén fogja az pontozni.
- A harc kör
A harc olyan, mintha egy trénerrel harcolnál, azzal a különbséggel, hogy itt is használhatsz pecsétet. Minden körben két támadást használhatsz szintúgy, ám a harc két módon érhet véget: a tipikus kidőléssel, vagy:
Minden contestharckor mindkét fél kap 50-50 ( vagy több, az eseménytől függ ) pontot, és a cél, hogy lenullázzuk ellenfelünket. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy látványos támadásokat , kombókat használunk ellenfelünk gyengítésére. Ennek alapján aztán minden körben a bíró levon pontokat mindkét, vagy csak az egyik féltől. A harc 5 körig tart.

A különböző Contestekről


Mint fentebb emlegetett annyiban különböznek egymástól, hogy más kritériumokat, más súlyozandó tényezőt, más helyszínt jelölnek ki eseménynek.
Lehet, hogy az egyik verseny egy hatalmas medencében játszódik, amelyen csak vízi Pokémonok tudnak részt venni. Míg a másik egy Tavasz Contest, ahol a fű és bogár előadásokra kíváncsi a nézőközönség.
Jessie
Jessie
Mesélő

Hozzászólások száma : 12

Back to top Go down

A Contestekről Empty Re: A Contestekről

Post by Jessie on Wed Dec 25, 2019 12:24 pm

A zsűri tagjairól az alábbi linkeken tájékozódhatsz:


- Andrew Realight


- Rebeka Pinkermoon


- Molen Strokeworth


Katt a linkekre!
Jessie
Jessie
Mesélő

Hozzászólások száma : 12

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum