HomeCalendarSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Mi az a Pokémon és az FRPG?

Go down 
AuthorMessage
Professor Anabell
Admin
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 18
Age : 22

Karakter
Tapasztalat:
80/100  (80/100)
Szintpont: 40
Vagyon: 1500$

PostSubject: Mi az a Pokémon és az FRPG?   Sun Dec 18, 2016 3:43 pm

Pokémon
"Szerezd meg mind!"

A Pokémon a japán Nintendo cég médiaterméke, amelyet 1996-ban Tadzsiri Szatosi ötlete alapján készítettek. Eredetileg a Game Boy kézi játékkonzolra tervezett szerepjátékként indult el. Mára a világ egyik legsikeresebb videojátékává vált. A Pokémon név alatt már készítettek többek közt animét, mangát, gyűjthető kártyát, mozifilmeket is.
A pokémonok világában, ha egy edző el akar kapni egy általa kiszemelt pokémont, akkor az erre a célra kifejlesztett, és bárki számára elérhető pokélabdát használja. Abban az esetben, ha az elkapni kívánt pokémon nem tud elmenekülni, illetve tovább küzdeni az edző pokémonja ellen, akkor a pokélabda bezárja, ezzel az edző tulajdonává téve a pokémont. Előfordulhat az az eset is, hogy egy adott edző egy másik pokémonját szeretné (valószínűleg tévedésből) elkapni, ám ilyenkor ez nem lehetséges. Kettő, vagy több edzőhöz egy pokémon nem tartozhat. Az edzője kezelheti barátként is a pokémont, ugyanakkor használhatja csak küzdelemre. Ha az edző egy szabadon lévő pokémont kíván elkapni, akkor akármennyi pokémonját ellene küldheti, azonban a küzdelmeknél 1-1 elleni, vagy 2-2 elleni csaták léteznek. A pokémonedző egyszerre hat pokémont tarthat magánál, a többi pokémonja a játékokban egy számítógépes rendszerben, az animében pedig saját vidékének pokémonprofesszoránál (Ash esetében Oak professzornál) vannak. Egy pokémoncsata lényege az ellenfél pokémonjainak kiütése. A játékokban alapértelmezetten fennáll a pokémon lecserélésének lehetősége egy másik pokémonra, de egyes küzdelmekben ez tiltva van (például mint az animében, vagy a Battle Revolutionben egyes Colosseumokban). Abban az esetben, ha egy pokémon kiüt egy másikat, akkor értékes tapasztalatpontokat szerez, ezek gyűjtése szintemelkedéseket tesz lehetővé. A pokémonnak szintemelkedésnél növekedhetnek a küzdelemhez hasznos statisztikai adatai (mint például a támadás, vagy a sebesség), ezzel még erősebbé téve a pokémont. Időről időre a pokémon új támadásokat is megtanulhat, amit a küzdelem során hasznosítani tud. Ezenfelül számos pokémonnak megvan a képessége a továbbfejlődéshez, amikor egy teljesen új pokémonná alakul át az adott pokémon.Az FRPG


A fórumos szerepjáték (röviden FRPG), vagy „szöveges alapú online szerepjáték” a szerepjátéknak azon formája, melyet a játékosok egy fórumon játszanak le, egyesítve a szerepjátékot a „közös regényírással”. Az ilyesfajta játékok esetén nincs kockadobás, a rendszer általában vagy nem létezik (freestyle játékok) vagy nagyon le van egyszerűsítve. A játékok változóak, néhány játéknak csak mesélő felügyeletével lehet játszani, néhánynál viszont teljesen szabad stílusú, és a mesélő opcionális.

Forrás: Wikipédia
Back to top Go down
View user profile
 
Mi az a Pokémon és az FRPG?
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Pokémon Szerepjáték :: Általános :: Ismertető-
Jump to: